top of page

Çocuk Sanat Atölyesi

Güncelleme tarihi: 31 Ağu 2023

Sanat dendiğinde hep yetenekten bahsedilir. Yeteneğin doğuştan geldiği yönünde genel bir kanı vardır. Ancak bu tanımlama daha ilk başta sanatın kimin tarafından yapılabileceği konusunda büyük bir kısıtlama ve ayrıştırmaya sebep olur.


Yaratıcılığı “benim yapabildiğim ama başka kimsenin yapamadığı şey” olarak yeniden tanımladığımızdaysa çok farklı bir sonuç ortaya çıkar. 8 milyara yaklaşan insan nüfusu içerisinde herkesin benzersiz olduğu ve dünyadaki diğer tüm insanlardan farklı olarak yapabileceği bir şeylerin olduğu gerçeği ile karşılaşırız.


Çocuk Sanat Atölyesi

Bunun yanı sıra, çocukların yetişkinlerden çok daha iyi yaptıkları ve en hızlı oldukları konuysa öğrenmektir. Edindikleri her bilgi ve deneyim, onların kendi gelişimlerindeki bilgi ağının temelini oluşturur. Bu sebeple de verilen bilginin kalitesi ve niteliği geleceklerinin sağlamlığını garanti altına alır.

Bu sebeplerden ötürü çocuk sanat eğitimi, yaşa uygun konu ve tekniklerle çocukları sanat konusunda bilgilendirmek, onlara ilham vermek, hayatı öğretmek ve belki de en önemlisi farklı şekilde düşünmeyi, yeni deneyimleri ve yaratıcılığı öğretmektir.

çocuk resim kursu

Yaşlara göre psikomotor, bilişsel, kişisel ve sosyal beceriler farklılıklar göstermesine rağmen her yaşa, her gruba ve her bireye uygun bir öğrenme şekli bulunur. Bu sebeple eğitimlerimizin içeriği her zaman gruba ve bireylerin kişisel özelliklerine göre değişiklik gösterir.



Çocuklarla yaptığımız sanat çalışmalarında ilk olarak grubu tanırız. En önemli kıstas yaş grubudur. Grubun anlayacağı seviyede ve grubun dinamiğine uygun özel dersleri, sürece göre gelişim gösterir. Dolaysıyla eğitim sırasında standart bir program takip edilmez.


Buna ek olarak kullandığımız bazı elemanlar mevcuttur:


· Görsel malzemeler: Çocuklara görmeyi öğretmek, incelemelerine olanak sağlamak ve yaratacakları şeylere temel olması için bilgisayar ortamında sunumlar hazırlar, basılı materyaller kullanırız.

· Yaptığımız sanat çalışmalarında iki boyutta renkli kalemler, suluboya, pastel, kolaj, üç boyutta da kil, seramik, oyun hamuru gibi malzemelerle çalışırız.

· Sanat tarihini, yine yaş gruplarına uygun şekilde, hikâye gibi anlatır, onları bazı ressamlarla tanıştırırız.

· Sunumlar ve dersler interaktif bir formatta gerçekleşir.

· Çocukların kendilerini sözlü olarak da ifade edebilmelerine olanak sağlanır.

· Ayrıca özel ve anlamlı günlerde (Yılbaşı, Anneler/Babalar günü gibi zamanlarda) ailelerle ortak etkinlikler de tasarlayabiliriz.

sanat etkinlikleri




Hayatlarında anne-baba, öğretmen ve diğer büyüklerden oluşan “her şeyi daha iyi bilenler” bu ortamda bulunmazlar. Burada “bilenler”, çocuklardır. Öğrenenler, yaratanlar, beğenenler ya da beğenmeyenler…



Sanat hayatın bir parçasıdır ve değerli çocuklarımız için artık hiç uzakta değildir.


Bütün amacımız daha özgüvenli, motivasyonu yüksek, estetik farkındalığa sahip, yaratıcı, duygusal ifadeleri yüksek, farklılıklara açık, sanatsever bireyler oluşmasına katkı sağlamaktır.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page