top of page

Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

Yetenek sınavlarına odaklı olarak çalışmalar yapacağımız atölyemizde çalışma materyalleri ve yöntemleri konusunda takip edeceğimiz yöntemlerde sınavlar ile uyumlu şekilde olacaktır.

güzel sanatlara hazırlık kursu



Sınavlara gireceğiniz okulların sınav sırasında sizlere vereceği kağıtların kalitesi ve boyutları değişkenlik gösterebilir. Sizler en kötüsüne hazır olmalısınız. 120 gramlık 35-50 cm veya 50-70 cm ebatlarında resim kağıdı kullanabilirsiniz.





Güzel sanatlar lisesi ve fakültesine hazırlanan öğrencilere düşen görev onlarca yüzlerce tekrar yaparak disipline olmaktır. Bu disiplinli çalışma süreci hem yurt içi yetenek sınavlarına hazırlık hem de yurt dışı üniversitelerin portfolyo taleplerini yerini getirmek isteyen öğrenciler için geçerlidir.


Teorik ve teknik bilgiyi öğrendiğinizi varsaydığınız anda yapmanız gerekense durmak değil kaliteyi arttırmak için sürekli tekrar yapmak ve çalışmalarınızın sayınızı çoğaltmaktır. Çizimleri kolaylaştıran metotlar zorlandığımız anda başvuracağımız teknikler olacak. Örneğin tonlama yaparak formlara hacim, ışık-gölge, renk ve doku aktaracaksınız. Bu noktada tekniğinizi oturtana kadar çalışmaya devam etmelisiniz.

güzel sanatlara hazırlık kursu



Kısacası güzel sanatlara hazırlanırken temel sanat eğitimi, obje, anatomi, canlı model, portre, hayvanlar, iç mekânlar, bitkiler ve imgesel çalışmalar dâhil pek çok konu hakkında oldukça uzun ve keyifli bir yol sizleri bekliyor olacak.








79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page