top of page

İç Mimarlık Nedir?

Güncelleme tarihi: 31 Ağu 2023

Her türlü kapalı ya da açık mekânın, o mekâna ait işlevine uygun olarak en doğru şekilde estetik değerleri göz önünde bulundurarak düzenlenmesine iç mimarlık denilmektedir. Bu nedenle iç mimarlığın en önemli amacı bulunulan mekâna işlev, güzellik ve estetik gibi özelliklerin katılmasına yardımcı olmaktadır.

İç mimarlık sayesinde ortam çok daha güzel, işlevsel ve estetik değerlere uygun olarak tasarlanırken belki de bunu sağlayan kişi siz olacaksınız.


iç mimarlık eskiz çizimi

İç Mimarlığın Amacı

Mimarlığın en eski çağlardan beri iki amacı vardır. Birincisi tamamıyla yarar güden amaç, yani insanlara sıcaklık ve barınak sağlama amacı; öteki de siyasal amaç, yani bir fikri insanların kafasına, o fikrin taştan ifadesinin göz kamaştırıcılığı yoluyla yerleştirme amacıdır.


İyi bir iç mimar olmak için yaratıcılık, çizim tekniği, 3 boyutlu düşünebilme, planlama, takım ruhu, eleştiriye açık olma ve başkalarını etkileyebilme gücü gerekir. Eğitim programı iyi bir iç mimar olmak için gereken tüm donanımlara sahip olmanızı sağlayacak şekilde oluşturulmakta ve sektördeki değişikliklere göre yenilenmektedir.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page