top of page

İç Mimarın Nitelikleri

Güncelleme tarihi: 31 Ağu 2023

İç mimarlık öğrencileri çekici ve işlevsel iç mekanlar tasarlamayı amaç edinirler. Hem Mimarlar hem de İç Mimarlar, tasarımı içeren benzer bir çalışma profiline sahip olduğundan, insanlar bu örtüşen meslekler arasında genellikle kafaları karışır. Örneğin, bir Mimar bir binanın yapısını tasarlarken, bir İç Mimar, binanın içine gireni tasarlar.


iç mimarlık ve mobilya


Dahası pek çok kişi "iç mimar" ve "dekoratör" kavramını da birbirinin yerine de kullanıyor, ancak iki meslek çok farklı. İç mimarlar, ihtiyaçları belirlemek ve buna göre iç mekanlar yaratmak için müşterilerle etkileşime girer.



Kapılar, pencereler, duvarlar ve mobilyalar gibi bir iç mekanın tüm yönleri için tasarımlar oluştururlar. Bu iç tasarım öğeleri arasında boşluk, çizgi, formlar, ışık, renk, doku ve desen; ve onları dengede tutmak, estetik açıdan hoş bir iç mekan yaratmanın anahtarıdır.


İyi bir iç mimar insan istekleri, ihtiyaçları, mekanın işlevselliği ve estetik gibi yönlere daha çok odaklanır. Bunun yanında iç mimarlar aşağıdaki belirli niteliklere de sahip olmalıdır:

- Sanatsal yetenek

- Yaratıcılık

- Detay odaklı olmak

- Kişilerarası iletişim becerisi

- Problem çözme yeteneği

- Görselleştirme

iç mimarlık ve dekorasyon

Geçmiş deneyim ve gelecek perspektifiyle, yarını bugünden tasarlayan iç mimarlar, malzeme, yapı, bilgisayar gibi alanlarda da uzmanlık edinerek diğer meslektaşlarından bir adım öne çıkabilirler.


Mimarlık Ofisleri, inşaat firmaları, mobilya sektörü, emlak kuruluşları, iç mimarlık büroları, iç mimarların öncelikli iş alanları olsa da kendi ofislerini kurabilir veya freelance olarak da çalışabilirler.


Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page