top of page

Moda Tasarımda Photoshop ve Illustrator Eğitimi

Güncelleme tarihi: 31 Ağu 2023


moda tasarım kursu

Moda tasarımcıları photoshop kullanarak tasarımlarını yeniden renklendirebilir, tekstil tasarımları oluşturabilir, taranmış görüntüleri temizleyebilir, CAD sunumlarını bir araya getirebilir, eskizler oluşturabilir, boyutsal gölgeleme ekleyebilir veya daha fazlasını yapabilir!

Photoshop, ihtiyacınız olan hemen her şeyi tasarlamanıza izin veren çok yönlü bir programdır. Kendi kıyafetlerinizi tasarlamak istiyorsanız photoshop, herkesi etkileyecek harika tasarımlar oluşturmanıza yardımcı olabilir. Kızınız için bir mezuniyet balosu kostümü veya tasarım sınıfınız için bir portföy oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Illustrator, makul fiyatı ve çok yönlü yetenekleri nedeniyle birçok moda tasarımcısı tarafından da kullanılmaktadır. Moda tasarımına özgü yazılımlar var olsa da, genellikle yüksek maliyeti ve çok fazla uzmanlık gerektirmesi dolaysıyla kullanımı sınırlıdır.

Moda İllüstrasyonu, moda fikirlerini illüstrasyon, çizim ve resimden kaynaklanan ve aynı zamanda moda eskiz olarak da bilinen görsel bir biçimde iletme sanatıdır. Moda çizimi, gerçek kıyafetleri dikmeden önce tasarımları ön izlemek ve görselleştirmek için tasarımda önemli bir rol oynar.

Moda ve tekstil sektöründe teknoloji kullanımıyla Bilgisayar destekli çizimler, koleksiyon ve model sunumlarında önceliğimiz haline gelmiştir.

Moda tasarımında sektörde oldukça yaygın kullanılan vektör bazlı illustrator programıyla sektöre yönelik profesyonel teknik çizimler ve teknik föyler oluşturabilirsiniz. Piksel bazlı fotoğraf programı photoshop ile artistik çizimler, baskı ve nakış tasarımları, kumaş giydirme yöntemleriyle tasarımlarınızı profesyonel ve gerçekçi bir şekilde sunum yapabilirsiniz.


PHOTOSHOP PROGRAMI (MODA TASARIM)


1. HAFTA: Photoshop Programı Genel Bakış ve Temel Uygulamalar

2. HAFTA: Kolaj Uygulaması

3. HAFTA: Desen Giydirme ve Renklendirme Uygulamaları (El Çizimleri ve Taslak Düzenleme)

4. HAFTA: Pen Tool ile Yaratıcı Çizim Uygulamaları

5. HAFTA: İlham Panosu (Moodboard) Yapımı

6. HAFTA: Eklentiler ve Fotografik Düzenlemeler

7. HAFTA: Portfolyo Oluşturma I

8. HAFTA: Portfolyo Oluşturma II

ve Daha Fazlası


ILLUSTRATOR PROGRAMI (MODA TASARIMI)


1. HAFTA: Illustrator Programı Genel Bakış ve Temel Uygulamalar

2. HAFTA: Temel Desen Uygulamaları

3. HAFTA: Path Uygulamaları ve Örnek Giyisi Çizimleri

4. HAFTA: İleri Desen Uygulamaları

5. HAFTA: Model Çizimi İllustrasyonu

6. HAFTA: Tekstil Baskı İllustrasyonu (Desen)

7. HAFTA: Logo Çizimi

8. HAFTA: Portfolyo Oluşturma

ve Daha Fazlası


Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page